Hollandse recepten. De lekkerste recepten uit Nederland.

       Home.   ::  Contact.    

  Menu


 » Karbonade & herfstsalade.
 » Asperges met ham en ei.
 » Groentesoep.
 » Oliebollen.
 » Bitterballen.
 » Bloemkool schotel.
 » Echte boerenzuurkool.
 » Kipspiezen.
 » Tonijn Quiche.
 » Ovenschotel zuurkool.
 » bloemkoolschotel.
 » Asperge met roomsaus.
 » Hollandse gehaktbal.
 » Uiensoep.
 » Boerenkool met worst.
 » Hutspot.
 » Stamppot Andijvie.
 » Heerlijke spruitjes.
 » Boerenomelet.
 » Zuurkool.
 » Bloemkool.
 » Spinazie & aardappeltjes.
 » Hete spercieboontjes.
 » Bruine bonen met spek.
 » Erwtensoep.  Super Tip.Welkom op Hollandse recepten.eu. Hachee.

Hier vind je heerlijke Hollandse recepten voor bijvoorbeeld een stamppot als hutspot, boerenkool, andijviestamppot, een boerenomelet, rode kool met hachee, erwtensoep, haring, of gekookte mosselen met mosterdsaus. Of toch liever iets zoets? Dat kan, we hebben namelijk ook oliebollen, Limburgse vlaai, speculaas en nog veel meer. Deze Hollandse recepten zijn in de loop de jaren toegevoegd door bezoekers van hollandserecepten.eu en door de redactie. Nu aandacht voor Hachee.

Hachee..

Deze Hollandse recepten zijn in de loop de jaren toegevoegd door bezoekers van hollandserecepten.eu Hachee wordt het lekkerst als je het in een grote hoeveelheid maakt. Voor twee tot drie keer tegelijk in een grote pan, dan hebben het vlees en de andere ingrediėnten vrij spel om volledig op te gaan in een geurig samenspel van smaken. Want tijdens het sudderen gebeurt er meer dan alleen het gaar worden. Zo beļnvloeden bij hachee de uien, kruiden, azijn en de bouillon of het bier de smaak van het vlees, maar het vlees geeft ook smaak en binding aan de saus. Vlees met een beetje vet, zoals riblappen en doorregen runderlappen geven het meeste smaak. Snijd voor hachee het vlees in grove stukken, wrijf ze royaal in met zout en peper en wentel ze door wat bloem. Leg de stukken vlees in een braadpan met hete boter waarvan het schuim net wegtrekt en bak ze rondom bruin. Verdeel twee tot drie grof gesnipperde grote uien rond het vlees, steek er laurierblaadjes, tijm en twee kruidnagels tussen en schenk er een scheut (balsamico)azijn en zoveel bouillon bij dat het vlees net onderstaat. Dit laat je dan zachtjes sudderen tot het vlees zacht is en in een heerlijk gebonden saus ligt.

Suddervlees Neem voor sudderpotten zoals hachee vlees van veelgebruikte spieren. Meestal van het rund, zoals magere runderlappen, doorregen runderlappen, riblappen of sukadelappen. Maar je kunt natuurlijk ook kalfslappen, varkenslappen of lamslapjes nemen. Die hoeven niet zolang te stoven - maar een uur of anderhalf uur - omdat die dieren wat minder gelopen hebben. Runderlappen bevatten veel bindweefsel, dat door het sudderen heel langzaam wegsmelt. Dat kost tijd! Reken op zo’n tweeėnhalf tot drie uur, of zelfs nog langer. Want alleen dan krijg je dat heerlijke zachte vlees, dat uit elkaar valt als je er een vork inzet. Voorkom al te plotselinge temperatuursverschillen. Leg het vlees nooit zo uit de koelkast in een pan met hete boter. Hierdoor verkrampt het en wordt niet meer mals. Gebruik voor het sudderen het kleinste pitje met eventueel vlamverdeler erop.

 • 750 g runderlappen, in blokjes van 2 x 2 cm
 • 2 uien, in ringen
 • 4 kruidnagels
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel appelazijn
 • 500 ml runderbouillon
 • 2 zoetzure appels (Elstar)
 • evt. 2 eetlepels maļzena om het stoofvocht te binden
 • Bereiden

  Bestrooi het vlees met zout en peper.

  Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes (dan kun je ze na bereiding gemakkelijk terugvinden) en leg de ui met de laurierblaadjes in de dichte stoomovenschaal.

  Verwarm de combi-stoomoven voor op hetelucht 125-130 °C.

  Roer de mosterd en azijn door de bouillon en schenk de bouillon over het vlees.

  Bereid het vlees ca. 3 uur op de combinatie hetelucht 125-130 °C + stomen. Voeg tussentijds wat vocht toe als het te droog wordt.

  Schil 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  Voeg de appelstukjes aan het vlees toe en bereid de stoofschotel nog 10 minuten op de combinatie hetelucht 125-130 °C + stomen.

  Roer eventueel de maļzena - met 2 eetlepels water glad en bind hiermee het stoofvocht. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels.

  Extra benodigd

  Combi-stoomoven

  Zo kan het ook

  In de braadpan: bak de blokjes vlees in de hete boter rondom bruin. Voeg alle overige ingrediėnten toe en laat de hachee met de deksel schuin op de pan ca. 2½ uur zachtjes sudderen.

  In de traditionele oven: bak het vlees aan, voeg alle overige ingrediėnten toe en schep alles in een ovenvaste schaal. Bak de hachee op het rooster 3 uur op hetelucht (125 °C) in de voorverwarmde oven.

    Tip.
  Powerby © 2014 hollandserecepten.nl , All Rights Reserved.